FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Uredba o nazivima institucija nekadašnje državne zajednice

BEOGRAD, 8. lipnja 2006. (Hina) - Vlada Srbije u četvrtak je donijela Uredbu o položaju i nazivima institucija nekadašnje državne zajednice Srbije i Crne Gore.
BEOGRAD, 8. lipnja 2006. (Hina) - Vlada Srbije u četvrtak je donijela Uredbu o položaju i nazivima institucija nekadašnje državne zajednice Srbije i Crne Gore.

Prema Uredbi, Vojska Srbije i Crne Gore mijenja naziv u Vojska Srbije, a ustanovljuje se da su prestale s radom dosadašnje institucije državne zajednice Srbije i Crna Gore: Skupština Srbije i Crne Gore, predsjednik Srbije i Crne Gore, Savjet ministara, Vrhovni savjet odbrane i Sud Srbije i Crne Gore.

Donesenom Uredbom prestalo je postojati i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, a njegove će poslove - kako je novinarima izjavio dosadašnji ministar Rasim Ljajić - preuzeti ministarstva pravosuđa, unutarnjih poslova i državne uprave, kao i republički Savjet za ljudska i manjinska prava.

Ljajić je izjavio i da je prihvatio ponudu premijera Srbije Vojislava Koštunice da nastavi obavljati funkcije predsjednika Koordinacijskog tijela za jug Srbije i Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim tribunalom, čija je nadležnost Uredbom također preseljena na republičku razinu.

Kako je najavio ministar pravosuđa Zoran Stojković, do posebne odluke Vlade Srbije i izmjene Zakona o vladi Srbije u dosadašnjem sastavu ostat će Ministarstvo obrane i vanjskih poslova, koja su dosad radila na razini državne zajednice SCG.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙