FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUB i UNDP organiziraju radionice o upravljanju osobnim financijama

ZAGREB, 8. lipnja 2006. (Hina) Predstavnici Hrvatske udruge banaka(HUB) i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) najavili su danaspočetak održavanja besplatnih interaktivnih radionica za građane "Kakouskladiti primanja i troškove", u sklopu pilot projekta "Upravljanjeosobnim financijama".
ZAGREB, 8. lipnja 2006. (Hina) Predstavnici Hrvatske udruge banaka (HUB) i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) najavili su danas početak održavanja besplatnih interaktivnih radionica za građane "Kako uskladiti primanja i troškove", u sklopu pilot projekta "Upravljanje osobnim financijama".

Cilj je radionica pomoći građanima da bez velikog ekonomskog znanja analiziraju svoje prihode i rashode te uvide kako bolje njima upravljati, odnosno kako donositi financijske odluke.

Direktor HUB-a Zoran Bohaček naglašava pritom kako se na radionicama neće nuditi nikakve bankarske usluge, niti će se davati individualni savjeti građanima, jer je cilj samo edukacija građana.

Radionice će se tijekom lipnja, srpnja i rujna ove godine održavati u Zagrebu dva puta tjedno, a prva od 19 planiranih radionica održava se danas, najavila je voditeljice projekta društveno odgovornog poslovanja UNDP-a Heidi Eterović,

Potom će se provesti evaluacija rezultata tih radionica, oni će biti predstavljeni članicama HUB-a koje bi trebale odlučiti da li će se s projektom nastaviti i u drugim dijelovima Hrvatske, kao i da li ih treba proširiti ciljnu skupinu radionica, koji sada čine odrasle zaposlene osobe, rekla je Eterović.

U projekt se uključilo šest članica HUB-a - Erste & Steiermaerkische, Hypo Alpe-Adria, OTP i Slavonska banka te Privredna banka Zagreb i Volksbank, čiji će djelatnici bez posebne naknade voditi radionice, kazao je Bohaček.

U projekt se uključila i udruga Potrošač, koja je izradila brošuru "Financijske usluge i bankarstvo u sustavu zaštite potrošača", koja će biti distribuirana polaznicima radionica.

Projekt "Upravljanje osobnim financijama", prema riječima Heidi Eterović, prva je suradnja UNDP-a s hrvatskim poslovnim sektorom, a temeljena je na konceptu društveno odgovornog poslovanja, u ovom slučaju banaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙