FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na 4. Zagreb Film Festival u listopadu prikazat će se 60-ak filmova

ZAGREB, 6. lipnja 2006. (Hina) - Oko 60 filmova bit će prikazano na 4. Zagreb Film Festivalu (ZFF), natjecateljskom festivalu koji predstavlja i nagrađuje nove filmske autore i njihove prve ili druge cjelovečernje, kratke igrane te dokumentarne filmove.
ZAGREB, 6. lipnja 2006. (Hina) - Oko 60 filmova bit će prikazano na 4. Zagreb Film Festivalu (ZFF), natjecateljskom festivalu koji predstavlja i nagrađuje nove filmske autore i njihove prve ili druge cjelovečernje, kratke igrane te dokumentarne filmove.

Festival će se održati od 16. do 21. listopada, a u službenoj konkurenciji za nagradu Festivala Zlatna kolica natjecat će se 10 cjelovečernjih igranih, 10 kratkometražnih igranih te dvanaestak dokumentarnih filmova, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare direktor Festivala Boris T. Matić.

U suradnji s časopisom BUG održat će se natjecateljski program debitantskih hrvatskih igranih filmova pod nazivom "Kokice", a najbolji će biti nagrađen Zlatnim kolicima.

Uz natjecateljski program, Matić je najavio i bogat popratni filmski program. U programu "Bunker" bit će predstavljeni filmovi koji su bili zabranjeni u raznim režimima, većinom u bivšim socijalističkim zemljama.

Tu je i "Klub 100" gdje će se predstaviti europski nacionalni hitovi koje je u matičnim zemljama vidjelo preko 100.000 gledatelja.

Najavljen je "Moj prvi film" - program debitanskih filmova svjetski poznatih filmskih redatelja, kada će biti predstavljena knjiga istoimenog naziva u kojoj su razgovori s 20 poznatih svjetskih redatelja o nastanku njihova prvog filma.

Kako bi se oživjele SC-ove matineje iz osamdesetih godina prošlog stoljeća, najavljen je program premijernih hit-naslova na "Matinejama u 13".

Producent Festivala Hrvoje Laurenta najavio je kao popratno festivalsko događanje izložbu 77 fotografija direktora filmske fotografije, među kojima su i neki Oscarima nagrađeni.

Podsjetio je i kako je program ZFF-a lani vidjelo oko 27.000 gledatelja, što je za oko 80 posto više nego u 2004. Ove godine zbog povećanog broja filmova i kvalitetnog programa organizatori očekuju još veći broj gledatelja.

Organizator ZFF-a je tvrtka Propeler film, a generalni sponzor tvrtka VIPnet s kojom je danas potpisan i novi ugovor o dvogodišnjoj suradnji. Festival je sufinanciran sredstvima Ureda za kulturu grada Zagreba i Ministarstva kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙