FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 3. lipnja 2006.(Hina) -
ZAGREB, 3. lipnja 2006.(Hina) -

ZAGREB, Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u petak je završila prvu fazu procesa trećeg, završnog preispitivanja stand by aranžmana tijekom koje je s hrvatskim dužnosnicima razgovarano o implementaciji gospodarske politike te planovima do kraja godine, doznaje se iz Ureda stalnog predstavnika MMF-a u Zagrebu Athanasiosa Vamvakidisa. "Izvršenje proračuna odvija se prema planu. Fiskalna konsolidacija u dosadašnjem dijelu godine napreduje vrlo dobro, a vlasti su predane njezinom nastavku s istom odlučnošću i u ostatku 2006.", izjavio je za Hinu Athanasios Vamvakidis po završetku posjete Misije. Istaknuo je predanost hrvatskih vlasti opsežnoj reformi u sektoru zdravstva, čija će prva faza započeti ove godine. Po njegovim riječima, većina planiranih privatizacija za ovu godinu pokazala se znatno zahtjevnijom, složenijom i težom nego se očekivalo, što je uzrokovalo njihovo kašnjenje. Međutim, kako je kazao, Vlada je ukazala dužnosnicima MMF-a na dosad ostvaren napredak u pripremi privatizacija i korake predviđene do kraja godine. "Vjerujemo da će implementacija tih planova pokrenuti privatizacijski proces", rekao je Vamvakidis. Misija MMF-a, na čelu s njezinim voditeljem Dimitrijem Demekasom, u posjeti Zagrebu boravila je od 18. svibnja. "Očekujemo da će Izvršni odbor MMF-a raspravljati o trećem preispitivanju stand by aranžmana u rujnu", kazao je Vamvakidis.

ZAGREB - Društvo za upravljanje Umirovljeničkim fondom HPB Invest upozorava umirovljenike da rok za prijavu načina isplate obeštećenja istječe 15. lipnja i poziva ih da što prije dostave svoje podatke, kako bi oni koji su se odlučili za kraći model isplate na vrijeme dobili prvu ratu. Umirovljenici trebaju odlučiti žele li isplatu obeštećenja primati putem tekućeg računa u nekoj od poslovnih banaka, preko tekućeg računa besplatno otvorenog u Hrvatskoj poštanskoj banci (HPB), ili putem poštanske uputnice koja bi im stigla na kućnu adresu, a s njom novac mogu podići u poštanskim uredima. Uz odluku o isplati, umirovljenici trebaju poslati i dopis s osobnim podacima (ime i prezime, datum rođenja, matični broj, osobni broj umirovljenika), zatim presliku identifikacijskog dokumenta (osobne iskaznice ili putovnice) i presliku kartice tekućeg računa ili štedne knjižice.

DUBROVNIK - Na novinarske upite o provali u obiteljsku kuću i ima li policijsku zaštitu, dubrovačka je gradonačelnica Dubravka Šuica odgovorila da nije ni tražila niti treba zaštitu te da ne može davati izjave jer su za izjave o tome što se događa nadležna državna tijela za sigurnost. "Netko je provalio prošlih dana u našu obiteljsku kuću i to je sve. Niti sam tražila policijsku zaštitu niti je trebam. Osjećam se sigurno u svom rodnom gradu u kojem sam prva među jednakima. Postoje državna tijela zadužena za sigurnost koja su jedina nadležna obavijestiti javnost o onome što se događa. Nisam ovlaštena davati nikakve izjave iako se radi o meni osobno", izjavila je u petak nakon sjednice Poglavarstva dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica. Rekla je kako vjeruje da će državna tijela za sigurnost brzo otkriti počinitelja "i njihove ili njegove nalogodavce" te da je Dubrovnik siguran grad i da je sigurna da će takav i ostati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙