FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ovogodišnji "Dubrovnik film festival" u listopadu

ZAGREB, 31. svibnja 2006. (Hina) -
ZAGREB, 31. svibnja 2006. (Hina) -

Ovogodišnji "Dubrovnik fim festival" (DFF) održat će se u Dubrovniku od 4. do 8. listopada, a ne od 5. do 9. srpnja kako je bilo najavljeno, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

O promjeni termina ovogodišnjega Festivala, četvrtoga po redu, izvijestili su direktorica DFF-a Ziggy Mrkich i Danijel Koletić, vlasnik agencije "Apriori komunikacije" koja sponzorira taj projekt.

Koletić je izvijestio da je odluku o promjeni termina donijelo sinoć dubrovačko gradsko Poglavarstvo te da će se zato vodstvo DFF-a morati prilagoditi novom terminu jer želi da Festival "ide dalje".

Osvrnuo se i na dubrovački "Libertas film festival", koji je prvi put održan prošle godine, rekavši da je konkurencija uvijek dobrodošla, ali da ipak ostaje pitanje morala i etike voditelja toga festivala u odnosu prema gospođici Mrkich koja im je osigurala profesionalne kontakte jer se godinama bavi filmskom djelatnošću u Los Angelesu.

Dosadašnja tri Festivala, počevši od prvoga 2003., održavala su se krajem svibnja, ali to nije bilo moguće ove godine zbog bolesti direktorice Mrkich, objasnio je Koletić.

Najavio je i moguću promidžbu DFF-a na ovogodišnjem venecijanskom filmskom, rekavši da je pred organizatorima mukotrpan put do uspjeha.

Po riječima Ziggy Mrkich, tijekom pet festivalskih dana bit će prikazano oko 50 filmova, među kojima 15 cjelovečernjih, deset dokumentaraca i više kratkih filmova iz cijeloga svijeta nastalih u proteklih godinu i pol dana.

I na ovogodišnjem će Festivalu biti predstavljen jedan hrvatski autor, a poseban će naglasak biti na temama mora i zaštite okoliša.

Osnovna je ideja međunarodnoga "Dubrovnik film festivala" promidžba hrvatskoga filma i filmskih umjetnika međunarodnoj publici i medijima, ali i međunarodnoga filma domaćoj publici i medijima te grada Dubrovnika.

(Hina) xipet ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙