FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić čestitao Dan Oružanih snaga RH

ZAGREB, 26. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je, u povodu Dana Oružanih snaga RH, čestitku časnicima, dočasnicima, vojnicima, vojnim službenicima i namještenicima, pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske.
ZAGREB, 26. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je, u povodu Dana Oružanih snaga RH, čestitku časnicima, dočasnicima, vojnicima, vojnim službenicima i namještenicima, pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Ujedno je svim pripadnicima Hrvatske kopnene vojske čestitao dan njihove grane.

"Izuzetno sam ponosan što imam čast biti vrhovnim zapovjednikom vojske koja je ostvarila san hrvatskoga naroda - stvoriti i sačuvati suverenu i samostalnu Republiku Hrvatsku. U samo 15 godina, od ponosnog predstavljanja u Kranjčevićevoj ulici, izrasli ste u modernu vojsku koja ovoj zemlji i njenim građanima može biti siguran oslonac. Upoznali ste svu surovost ratovanja, ali i emocije koje može osjetiti samo netko tko brani svoj dom i svoje najdraže. Ubrzano ste rasli, ubrzano sazrijevali i transformirali se. Prošli ste i kroz, za neke od vas, bolne procese izlaska iz vojske i pronalaska druge karijere. No, odlučivši se za stvaranje moderne, mobilne i profesionalno obučene vojne snage morali smo prionuti njenu preustroju i taj proces još nije završen", stoji u čestitci.

Pred nama je ostvarenje niza ciljeva predviđenih Dugoročnim planom razvoja Oružanih snaga RH. Naša je nit vodilja - stvaranje Oružanih snaga koje će i dalje, prije svega vlastitim snagama, osigurati suverenost i nepovredivost teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske. No, u isto vrijeme naša je vojska osposobljena i za zajedničko djelovanje s partnerima i saveznicima na zadaćama održavanja međunarodnog mira i stabilnosti, ističe predsjednik Mesić.

Vrhovni zapovjednik napominje da su mnogobrojne misije pod okriljem UN-a, misija ISAF, te mnoštvo pohvala i odlikovanja koja su primili pripadnici naših Oružanih snaga, dokaz predanosti cilju očuvanja mira, te stvaranja i jačanja demokratskih načela suvremene civilizacije.

"Poštovani pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, čestitam Vam na svim postignućima, požrtvovnosti i predanosti vojnom pozivu i svojoj Domovini. Prve godine vašeg nastajanja zauvijek će ostati simbolom snage i vjere u pobjedu pravde. Neka vaša odvažnost, dosljednost i profesionalnost i nadalje budu uzor mladim naraštajima hrvatskih vojnika. Stoga, ovom prigodom pohvaljenim, nagrađenim i promaknutim pripadnicima Oružanih snaga RH upućujem posebne čestitke. Vaša su postignuća ponos svih nas, napose onih koji su svoje živote dali za slobodu i napredak ove zemlje", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙