FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 25. svibnja

ZAGREB, 24. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 25. svibnja.
ZAGREB, 24. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 25. svibnja.

BEOGRAD - Predsjednik Državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozar Marović trebao bi održati izvanrednu sjednicu Vijeća ministara Državne zajednice na kojoj će podnijeti ostavku. On je najavio da će na toj sjednici nastojati riješiti nedovršene obveze iz nadležnosti Vijeća ministara i predsjednika Državne zajednice, te rekao da će to biti i prilika za dogovor o formiranju radne skupine koja bi u svakom ministarstvu obavljala poslove do konačnog dogovora vlada Srbije i Crne Gore.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush primit će britanskoga premijera Tonyja Blaira u Bijeloj kući gdje će razgovarati o Iraku i Iranu. Osim Iraka, dvojica čelnika će razgovarati o načinima kako spriječiti Iran da izradi nuklearno oružje, o miru na Bliskom istoku i zaustavljanju nasilja u Darfuru.

VARŠAVA - Papa Benedikt XVI. boravit će u posjetu Poljskoj od 25. do 28. svibnja.

Papa će u Poljskoj posjetiti Varšavu, odakle će otputovati u marijansko svetište Czestochowu i u Wadowice, rodno mjesto njegova prethodnika Ivana Pavla II. Također će posjetiti Krakov, gdje je službovao Ivan Pavao II., a posljednjeg dana posjeta obići će i nacistički koncentracijski logor Auschwitz-Birkenau.

SOČI - Summit EU-Rusija pokušat će dati novi zamah "smjernicama" koje se odnose na četiri područja suradnje, a koja su dogovorena na sastanku na vrhu između Rusije i EU-a u svibnju prošle godine. Ruski predsjednik Vladimir Putin i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barosso razmijenit će mišljenja o raznim pitanjima vezanim za odnose Rusije i EU-a, a među glavnim temama biti će energetika i vizni režim. Na summitu u Sočiju također će sudjelovati visoki predstavnik EU- za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana, povjerenica EU-a za vanjske odnose Benita Ferrero-Waldner, povjerenik za trgovinu Peter Mandelson i austrijski kancelar Wolfgang Schuessel, čija zemlja trenutačno obnaša rotirajuće predsjedništvo Europske unije.

KIJEV - Novi ukrajinski parlament trebao bi održati prvu sjednicu.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Sanja Biluš

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Sonja Djerasimović, Darko Vlahović

Navečer: Srđan Baković

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙