FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 17. svibnja

ZAGREB, 16. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 17. svibnja.
ZAGREB, 16. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 17. svibnja.

ZAGREB - Državna tajnica za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Marija Pejčinović Burić i šef Delegacije Europske komisije u RH Vincent Degert potpisat će Sporazum o financiranju za nacionalni Phare program za 2005. godinu u nazočnosti predsjednika Vlade Ive Sanadera i ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Kolinde Grabar-Kitarović u 12.00 sati, u Banskim dvorima, Trg Sv. Marka 2. Nakon potpisivanja predviđene su izjave za novinare.

PRIŠTINA - Austrijski diplomat i zamjenik glavnog međunarodnog posrednika u pregovorima o budućem statusu Kosova Albert Rohan u Prištini će razgovarati s političkim čelnicima o tijeku bečkih pregovora, a nakon toga ide u Beograd. Očekuje se da će se razgovarati o dosadašnjim rezultatima četiri kruga pregovora o decentralizaciji pokrajine.

RIM - Očekuje se da će nova talijanska vlada lijevog centra na čelu s Romanom Prodijem položiti prisegu.

SOFIJA - Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso i povjerenik EU-a za proširenje Olli Rehn posjetit će Bugarsku.

JERUZALEM - Francuski ministar vanjskih poslova Philippe Douste-Blazy trebao bi se sastati s izraelskim premijerom Ehudom Olmertom i ministricom vanjskih poslova Tzipi Livni.

CANNES - Počinje 59. međunarodni filmski festival u Cannesu. Prvi put u povijesti festivala žirijem će predsjedati Kinez (iz Hong Konga) Wong Kar-wai, redatelj priznatog filma iz 2000. godine, "Raspoloženi za ljubav".

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Mario Vrandečić

Prije podne: Srđan Baković

Poslije podne: Sonja Djerasimović

Navečer: Domagoj Janković

Tel: ** 385 1 4808 645

Fax: ** 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙