FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HPB Invest počeo slati dokumente o udjelima članovima Umirovljeničkog fonda

ZAGREB, 23. svibnja 2006. (Hina) - Društvo za upravljanje Umirovljeničkim fondom HPB Invest jučer je počelo slati dokumente o udjelima na adrese članova Fonda, priopćio je danas HPB Invest.
ZAGREB, 23. svibnja 2006. (Hina) - Društvo za upravljanje Umirovljeničkim fondom HPB Invest jučer je počelo slati dokumente o udjelima na adrese članova Fonda, priopćio je danas HPB Invest.

Očekuje se da će do kraja svibnja pošiljke biti poslane na adrese svih 434.364 članova, koliko ih je upisano u registar na dan 22. svibnja.

Dokument o udjelima je potvrda u kojoj je jasno naznačen iznos obeštećenja, pripisane kamate (19,975 posto), ukupan iznos pripadajućeg obeštećenja s pribrojanim kamatama te, ovisno o odabranom modelu isplate, broj pripadajućih udjela svakog člana u Fondu.

U dokumentu je naznačen broj udjela koji će umirovljeniku biti isplaćen u četiri (za one koji su odabrali model A) ili šest obroka (za one koji su odabrali model B). Početna vrijednost jednog udjela je jedna kuna.

Na dan 22. svibnja HPB Invest je evidentirao 434.364 člana koji ostvaruju pravo na povrat duga, uključujući nasljednike.

Od ukupnog broja članova Fonda, njih 74 posto odabralo je kraći model isplate duga dok se 26 posto odlučilo za dulji model isplate.

Članove Fonda koji se nisu odlučili o modelu povrata duga HPB Invest upisao je u registar u skladu sa Zakonom o umirovljeničkom fondu i odlukama Upravnog odbora Fonda.

HPB Invest je zaprimio i obradio 16.712 provedivih rješenja o nasljeđivanju prema kojima je evidentirao 21.164 nasljednika.

Što se tiče nasljednika koji još nisu dostavili uredna rješenja o nasljeđivanju, HPB Invest je u registar upisao preminule članove kojima je dodijelio udjele u punom iznosu obeštećenja (model B).

Nakon što nasljednici dostave valjana rješenja o nasljeđivanju, što trebaju učiniti do 15. lipnja, moći će odabrati žele li naslijediti udjele po dužem ili kraćem modelu.

Uz dokument o udjelima, HPB Invest uputio je pismo umirovljenicima koji se do sada nisu izjasnili o načinu isplate da to učine najkasnije do 15. lipnja, kako bi onima koji su se odlučili za kraći model na vrijeme mogla biti isplaćena prva rata.

Umirovljenici trebaju odlučiti žele li isplatu udjela primati putem tekućeg računa u nekoj od poslovnih banaka ili putem poštanske uputnice.

Uz odluku o isplati, umirovljenici trebaju poslati i dopis s osobnim podacima, presliku važećeg dokumenta i presliku kartice tekućeg računa ili štedne knjižice, i to poštom na adresu HPB Investa, p.p. 1609, 10.000 Zagreb.

Kako bi isplata bila obavljena na vrijeme i u zakonskom roku, HPB Invest u suradnji s Vladom, Hrvatskom poštom i poslovnim bankama obavlja opsežne tehničke pripreme oko načina prijenosa sredstava za isplatu duga.

Isplata prvog obroka obeštećenja umirovljenicima koji su odabrali kraći model počet će nakon što HPB Invest na svoj račun zaprimi sredstva od Vlade.

Potom će HPB Invest, u uobičajenim rokovima, sredstva uplatiti na račune u poslovnim bankama ili će početi s gotovinskim isplatama posredstvom Hrvatske pošte.

Sve dodatne informacije umirovljenici mogu dobiti na besplatni telefon HPB Investa 0800 8005 ili za pozive iz inozemstva 00385 1 6610 225.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙