FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za 15 dana umirovljenici će dobiti obavijest o visini duga i kamata

ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - Umirovljenici koji su stekli pravona obeštećenje počet će za 15-ak dana dobivati na kućne adreseobavijesti o ukupnom iznosu duga koji im pripada, pripisanim kamatama,te visini i vremenu dospijeća pojedine rate.
ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - Umirovljenici koji su stekli pravo na obeštećenje počet će za 15-ak dana dobivati na kućne adrese obavijesti o ukupnom iznosu duga koji im pripada, pripisanim kamatama, te visini i vremenu dospijeća pojedine rate.

Upravni odbor Umirovljeničkog fonda definirao je na današnjoj sjednici dokument koji će umirovljenicima početi pristizati za oko 15 dana, te je prihvatilo zasad nepotpuni registar članova Umirovljeničkog fonda, izjavio je Hini član Odbora i saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja.

Zasad je u registar fonda ušlo oko 410.000 umirovljenika, a neki postupci utvrđivanja prava na povrat duga umirovljenika ili njihovih nasljednika još traju, pa će za njih biti rezervirani udjeli u Fondu, kaže Hrelja.

Upravni odbor bi na sjednici idućeg tjedna trebao donijeti konačnu odluku i o visini kamate, a kako navodi Hrelja, onima koji su se odlučili za brži povrat i polovicu iznosa duga, kamata bi se trebala obračunati na tu polovicu.

Prvu ratu obeštećenja umirovljenici bi trebali dobiti krajem lipnja, za što je u državnom proračunu osigurano 1,5 milijardi kuna.

Umirovljenici su se mogli odlučiti žele li isplatu polovice duga u roku dvije godine ili cijelog iznosa u roku osam godina, s dvije godine počeka i šest godina isplate.

Oni koji su se odlučili za ubrzanu isplatu novac će dobiti kroz četiri rate tijekom 2006. i 2007. godine, s tim da će im prva rata biti isplaćena do kraja lipnja 2006. godine. Iduća rata isplatit će se u drugoj polovici 2006., a još dvije rate tijekom 2007.

Oni koji se odluče za cijeli iznos duga primat će jednogodišnje uplate svake godine u zadnjem tromjesečju kroz šest godina. Prvu će ratu primiti krajem 2007. godine, a dug bi im u cijelosti trebao biti vraćen 2012. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙