FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janica Kostelić osvojila Laureus

BARCELONA/ZAGREB, 22. svibnja 2006. (Hina) - Najbolja svjetska skijašica Janica Kostelić dobila je jedno od najvećih priznanja u karijeri - u izboru Laureus akademije Janica je osvojila nagradu Laureus, sportski Oscar za najbolju sportašicu godine.
BARCELONA/ZAGREB, 22. svibnja 2006. (Hina) - Najbolja svjetska skijašica Janica Kostelić dobila je jedno od najvećih priznanja u karijeri - u izboru Laureus akademije Janica je osvojila nagradu Laureus, sportski Oscar za najbolju sportašicu godine.

S Janicom su bile nominirane belgijska tenisačica Kim Clijsters, atletičarke Tirunesh Dibaba iz Etiopije, Jelena Isinbajaeva iz Rusije, Šveđanka Carolina Kluft, Britanka Paula Radcliffe te švedska igračica golfa Annika Sorenstam.

Najuspješnija skijašica u povijesti olimpijskih igara do sada je tri puta bila među nominiranima, no uvijek su je zaobilazili. Kada je konkurirala sa tri olimpijska zlata i srebrom iz Salt Lake Citya za sportsku kraljicu svijeta izabrana je američka tenisačica Serena Williams koja je te godine slavila na tri Grand Slam turnira. Ove se godine nagađalo da bi nagradu mogla dobiti Ruskinja Jelena Isinbajeva, svjetska rekorderka i prvakinja i prva žena koja je s motkom preskočila pet metara. No, 40 članova Laureus akademije napokon je nagradilo Janičine rezultate i na spektakularnoj svečanosti u barcelonskom Forumu hrvatskoj skijašici je uručen sportski Oscar.

Do sada je nagradu Laureus od hrvatskih sportaša dobio jedino Goran Ivanišević i to nakon trijumfa u Wimbledonu. Njegova veličanstvena pobjeda na londonskoj travi učinila ga je povratnikom godine.

U konkurenciji za nagradu bila je i hrvatska Davis Cup reprezentacija i to u kategoriji ekipa godine. Međutim, Laureus je osvojila momčad Renaulta u formuli 1, dok su uz hrvatske tenisače u čekaonici ostali i nogometaši Barcelone i Liverpoola, košarkaši San Antonio Spursa, te ragbi tim New Zealand Rugby Union.

Nagradu za najboljeg sportaša dobio je švicarski tenisač Roger Federer, njegova sunarodnjakinja tenisačica Martina Hingis je povratnica godine, dok je "novak godine" španjolski tenisač Rafael Nadal. Nagradu za najboljeg sportaša s invaliditetom dobio je južnoafrički atletičar Ernst van Dyk, dok je nagradu za najboljeg sportaša u alternativnim sportovima posthumno dobio Talijan Angelo d'Arrigo. Nagradu za životno djelo dobio je legendarni nizozemski nogometaš Johan Cruyff.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙