FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 23. svibnja

ZAGREB, 22. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 23. svibnja.
ZAGREB, 22. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 23. svibnja.

ZAGREB - Amnesty International Hrvatske (AIH) organizira konferenciju za novinare povodom objavljivanja godišnjeg izvješća Amnesty Internationala. Na konferenciji, koja će se održati u 11,000 sati u prostorijama Centra za ljudska prava (Kralja Držislava 6) govorit će tajnik Ureda AIH Edin Tuzlak.

LJUBLJANA- U dvorcu Jable blizu Ljubljane - koji slovenska vlada preuređuje za potrebe predsjedavanja Slovenije Europskom unijom - u utorak će se održati osnivački sastanak Centra za europsku budućnost. Riječ je o tijelu koji je slovenska vlada osnovala 2004. godine za pomoć državama jugoistočne Europe u njihovu približavanju EU-u, a tada se zvao Centar za potporu približavanju Europskoj uniji. Na sastanku će govoriti slovenski premijer Janez Janša i ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel. Najavljen je i dolazak više istaknutih europskih i svjetskih diplomata koji su imenovani u savjet Centra, među ostalima povjerenika EU-a za sigurbost Javiera Solane i bivšeg šefa njemačke diplomacije H.D. Genschera. U ministarskom radu sastanka Centra za europsku budućnost sudjelovat će više šefova diplomacija i visokih diplomata iz država jugoistočne Europe i zapadnog Balkana.

BEČ - Pregovarački timovi Prištine i Beograda sastat će se u Beču kako bi razmatrali pitanja iz područja zaštite kulturnog i vjerskog nasljeđa na Kosovu. Na petom krugu pregovora dvije strane će, uz predsjedavanje zamjenika izaslanika UN-a za status Kosova, austrijskog diplomata Alberta Rohana, predstaviti svoje planove za zaštitu kulturnog nasljeđa.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush sastat će se u Bijeloj kući s izraelskim premijerom Ehudom Olmertom kako bi razgovarali o bilateralnim odnosima SAD-a i Izraela, mirovnom procesu između Izraela i Palestinaca te problemu iranskog nuklearnog programa.

LONDON - Glavna tajnica Amnesty Internationala Irene Khan objavit će Izvješće te organizacije za cijeli svijet za 2006. godinu.

PEKING - Njemačka kancelarka Angela Merkel završava posjet Kini

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Darko Vlahović

Prije podne: Sonja Djerasimović

Poslije podne: Duška Gerić Koren

Večer: Domagoj Janković

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙