FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 20. svibnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 20. svibnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

ZAGREB - Predsjednica Demokratskog centra Vesna Škare Ožbolt kritizirala je danas na konferenciji za novinare Vladu zbog toga što je donijela Strategiju razvoja zemlje bez plana provedbe, a prozvala je i Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti, zbog toga što Miroslava Radmana nije izabrala za svog redovitog člana. Škare-Ožbolt je pozvala predsjednika HAZU-a da objasni kojim se kriterijima vode u toj ustanovi prilikom izbora članova, s obzirom na to da na svojoj izbornoj skupštini u četvrtak nije izabrala svjetski priznatog znanstvenika Miroslava Radmana, člana Francuske akademije znanosti i drugih međunarodnih znanstvenih institucija. Škare Ožbolt je ocijenila da je, zato što nije donešen i akcijski plan s rokovima za provedbu određenih projekata, bez snage Strategija razvoja Hrvatske, koju je nedavno predstavio premijer Ivo Sanader. Istaknula je da DC podržava uvođenje reda kad je riječ o bespravnoj gradnji, no poziva nadležno ministarstvo da pojasni kriterije kojim će se voditi, osim blizine obale, kad se budu rušile kuće.

ZAGREB - Najveći problem Hrvata protjeranih iz Vojvodine i nastanjenih Hrvatskoj su male mirovine iz Srbije i Crne Gore koje u prosjeku iznose oko 800 kuna, upozoreno je na današnjoj Skupštini Udruge protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata koja je održana u zagrebačkom Domu Hrvatske vojske "Kralj Zvonimir". Stoga je s današnje Skupštine upućen apel svim nadležnim tijelima u Republici Hrvatskoj da što hitnije riješe taj problem. Unatoč brojnim obećanjima koja su dali i predsjednik Republike Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader, do danas po tom pitanju nije učinjeno ništa, a ljudi su na rubu egzistencije, upozorio je predstavnik Udruge Zlatko Žužić. Na skupštini, koja je protekla u znaku jubileja 15. obljetnice osnutka, za predsjednika je u predstojećem dvogodišnjem mandatu izabran Mato Jurić, kojemu je to već treći mandat.

TROGIR - U trogirskom brodogradilištu danas je svečano porinut i imenovan tanker "NS Spirit" izgrađen za rusku kompaniju Coral Mist Tanker u vlasništvu Novorosijsk Shipping Company - Novoship. "NS Spirit" posljednji je iz serije četiriju jednakih tankera izgrađenih za Novoship, s kojim "Brodotrogir" uspješno surađuje više desetljeća, ukupne vrijednosti 120 milijuna dolara. Brod je izgrađen za samo deset i pol mjeseci, što je najbrže izgrađeni tanker takve vrste u Trogiru do sada. Tanker namijenjen prijevozu kemikalija i naftnih prerađevina dug je 182 metra, širok 32, a visok 17 i pol metara. Nosivost mu je 47.400 tona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙