FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 17. svibnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 17. svibnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

TOKIO - U Tokiju će uskoro u prodaju biti puštene konzerve s kisikom koje će iscrpljeni radnici moći kupiti kako bi povratili snagu. Seven-Eleven Japan će početi u nekim prodavaonicima u Tokiju prodavati kisik u spreju pod nazivom "O2 Supli" a predviđa se da bi tijekom lipnja mogli proširiti prodaju na cijeli Japan. "Ljudi su izloženi stresu i ne mogu vježbati, tako da ne dobijaju dovoljno kisika. To se posebno odnosi na one koji dugo rade u uredu - ne dišu duboko", rekao je Minoru Matsumoto iz kompanije Seven-Eleven. Limenka s 3,2 litre 95 postotnog kisika prodavat će se po cijeni 600 jena (5,5 dolara).

LOS ANGELES - Oskarom nagrađena glumica Nicole Kidman, bivša supruga Toma Cruisea, zaručila se za country pjevača Keitha Urbana, obzanio je Urbanov glasnogovornik. Potvrdom zaruka tako su završena višemjesečna nagađanja vezana uz 38-godišnju glumicu i pjevača, koji su odrasli u Australiji. Budući supružnici upoznali su se se u siječnju 2005. na večeri koju je organizirala australska Vlada u njihovu čast, rekao je Urbanov glasnogovornik Paul Freundlich.

LJUBLJANA - Zbog uvođenja zajedničke europske valute početkom iduće godine Slovencima će glavni problem u gotovinskom plaćanju biti privikavanje na veliku vrijednost euro-kovanica u odnosu na dosadašnji sitniš u domaćoj valuti. S euro-sitnišem trebat će jako paziti u prvim danima njegove upotrebe, kako ne bi dolazilo do preplaćivanja, čuju se upozorenja nakon što je Slovenija u utorak dobila "zeleno svjetlo" za uvođenje eura početkom iduće godine. Na internet-trgovinama već su se pojavile reklame za euro-novčanike, a u jednoj čak stoji da je potpuno adekvatan i za hrvatske kune, pa se bez problema može koristiti na godišnjem odmoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙