FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Češka priželjkuje velike uštede od elektronskog sustava javne nabave

PRAG, 16. svibnja 2006. (Hina/dpa) - Češka vlada usvojila je plan pokojem bi se svi veliki ugovori o javnoj nabavi ubuduće trebalisklapati putem Interneta, čime bi se poreznim obveznicima uštedjelo496 milijuna dolara godišnje.
PRAG, 16. svibnja 2006. (Hina/dpa) - Češka vlada usvojila je plan po kojem bi se svi veliki ugovori o javnoj nabavi ubuduće trebali sklapati putem Interneta, čime bi se poreznim obveznicima uštedjelo 496 milijuna dolara godišnje.

Ministar za regionalni razvoj Radko Martinek izjavio je da će se elektronski sustav javne nabave uvesti ove godine a u cijelosti će stupiti na snagu 2010.

Tim planom Prag je reagirao na poziv Europske komisije iz 2005. da svaka članica EU uvede elektronski sustav javne nabave.

Cilj tog projekta jest da se svako poduzeće s računalom i priključkom na Internet može natjecati za ugovore o javnoj nabavi u svakoj članici EU.

Tim će sustavom češka vlada u razdoblju do 2010. dodjeljivati narudžbe za javnu nabavu u vrijednosti oko 220 milijardi kruna godišnje, najavio je Martinek, prognoziravši da će vlada elektronskim sustavom kupovine uštedjeti oko pet posto, odnosno gotovo 11 milijardi kruna.

Nadalje, elektronski sustav javne nabave "poboljšat će pristup malih i srednjih poduzeća ugovorima za javnu nabavu i ubrzati postupak sklapanja ugovora", dodao je češki ministar za regionalni razvoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙