FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush zabranio ulazak u SAD bjeloruskim dužnosnicima

WASHINGTON, 16. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Američki predsjednikGeorge W. Bush donio je u ponedjeljak odluku o zabrani ulaska u SAD začlanove bjeloruske vlade, kazavši da su ga na to naveli izbornaprijevara na predsjedničkim izborima u ožujku, te stalno kršenjeljudskih prava i korupcija u toj zemlji.
WASHINGTON, 16. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik George W. Bush donio je u ponedjeljak odluku o zabrani ulaska u SAD za članove bjeloruske vlade, kazavši da su ga na to naveli izborna prijevara na predsjedničkim izborima u ožujku, te stalno kršenje ljudskih prava i korupcija u toj zemlji.

Ova odluka je donesena zbog "kršenja ljudskih prava u Bjelorusiji, prijevare izvedene na zadnjim predsjedničkim izborima i zatvaranja miroljubivih prosvjednika, stalne korupcije od strane dužnosnika bjeloruske vlade".

Bush se na ovo odlučio nakon što ponovno izabrani predsjednik Aleksandar Lukašenko, poslije izbora održanih 19. ožujka a koje su zapadne sile ocijenile farsom, počeo gušiti prosvjede svojih protivnika i provoditi mjere protiv pripadnika bjeloruske oporbe.

Zadnji Lukašenkov takav korak bilo je uhićenje i zatvaranje čelnika bjeloruske oporbe Aleksandra Milinkeviča na 15 dana zatvora zbog organiziranja velikog prosvjednog skupa u Minsku za koji nije dobio odobrenje vlasti..

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙