FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU će zamrznuti imovinu bjeloruskog čelništva

BERLIN, 14. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Europska unija će zamrznutiimovinu bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka i više od 30visokih bjeloruskih dužnosnika, izvjestio je u nedjelju list FinancialTimes Deutschland (FTD).
BERLIN, 14. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Europska unija će zamrznuti imovinu bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka i više od 30 visokih bjeloruskih dužnosnika, izvjestio je u nedjelju list Financial Times Deutschland (FTD).

Po najavi članka koji se treba pojaviti u izdanju lista od ponedjeljka taj je potez EU planirala tjednima a službeno će biti prihvaćen slijedećih dana.

FTD piše da je EU željela potvrditi sankcije u nedjelju na susretu ministara vanjskih poslova zemalja EU-a u Bruxellesu no kako rezolucija još nije službeno prevedena na sve jezike zemalja Unije zamrzavanje vjerojatno neće biti potvrđeno do idućeg sastanka premda je, po diplomatima EU-a, postignut dogovor o tom pitanju.

EU je prošlog mjeseca rekla da razmatra zamrzavanje bjeloruske imovine nakon što je donijela odluku o zabrani ulaska u EU za Lukašenka i 30 ministara, tužitelja i izbornih povjerenika.

Ministri vanjskih poslova su rekli su odluku o zabrani donijeli zbog navodnog namještanja bjeloruskih predsjedničkih izbora 19. ožujka i uhićenja oporbenih aktivista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙