FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ptičja gripa se vraća na jesen - švedski stručnjaci

UPSALA, 15. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Ptičja gripa, koja posljednjihtjedana u Europi jenjava, mogla bi se vratiti ove jeseni, upozorili suu ponedjeljak švedski stručnjaci u Upsali, gradu sjeverno odStockholma.
UPSALA, 15. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Ptičja gripa, koja posljednjih tjedana u Europi jenjava, mogla bi se vratiti ove jeseni, upozorili su u ponedjeljak švedski stručnjaci u Upsali, gradu sjeverno od Stockholma.

"Broj slučajeva ptičje gripe u Europi je u padu jer su ptice selice otišle, ali trebamo biti spremni na njihov povratak, što znači ove jeseni", izjavila je Zsuzsanna Jakab, ravnateljica europskog centra za kontrolu bolesti (ECDC).

"Moramo naučiti živjeti s tom situacijom, kako u jesen tako i u proljeće. Ptice odlaze i vraćaju se, pa će biti i slučajeva ptičje gripe", dodala je.

Tijekom tri dana, stručnjaci i dužnosnici zdravstvenih vlasti europskih zemalja okupili su se u Upsali na konferenciji koju su organizirali ECDC, Svjetska zdravstvena organizacija i Europska komisija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙