FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ernst&Young povukao izvješće o lošim kreditima kineskih banaka

ŠANGAJ, 15. svibnja 2006. (Hina/AP) - Utjecajna računovodstvena tvrtkaErnst & Young Global povukla je u ponedjeljak izvješće u kojem sesugerira da ukupna vrijednost loših kredita s kojima se suočavajukineske banke doseže 911 milijardi dolara.
ŠANGAJ, 15. svibnja 2006. (Hina/AP) - Utjecajna računovodstvena tvrtka Ernst & Young Global povukla je u ponedjeljak izvješće u kojem se sugerira da ukupna vrijednost loših kredita s kojima se suočavaju kineske banke doseže 911 milijardi dolara.

"Nakon dodatnih istraživanja Ernst&Young Global smatra da se ta brojka ne može potkrijepiti i ocjenjuje da je činjenično netočna", navodi se u službenom priopćenju tvrtke, uz napomenu da prije objave spornog izvješća nisu provedeni uobičajeni postupci interne provjere.

"Ispričavamo se zbog objave netočnog izvješća i izražavamo iskreno žaljenje zbog stavova u njemu koji su mogli navesti na pogrešne zaključke", navodi se u priopćenju.

Kineska središnja banka prošlog je tjedna javno odbacila nalaze izvješća objavljenog 3. svibnja iako nije navela koja ga je inozemna tvrtka objavila.

U izvješću se procjenjuje da vrijednost loših zajmova koje su odobrile četiri velike kineske državne banke iznosi 385 milijardi dolara. Dvije među njima, Kineska banka i Industrijska i komercijalna kineska banka, spremaju se prodati dionice međunarodnim ulagačima na opsežnim početnim ponudama u Hong Kongu. Obje su klijenti Ernst & Younga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙