FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 15. svibnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 15. svibnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

CARDIF - Kornjača Horacije, kućni ljubimac koji je "pobjegao od kuće" prije osam mjeseci, pronađen je skoro tri kilometra od svoga doma, objavio je BBC. Horacije je u osam mjeseci prešao 2,9 kilometara, odnosno prosječno 12 metara dnevno. Kornjaču je na cesti u predgrađu Cardiffa ugledao veterinarski inspektor Nice de Clis koji je skenirao njezin mikročip i vratio je dirnutim vlasnicima. Vlasnik je dobio Horacija za Božić prije sedam godina. Kada su ga jednom prigodom stavili u vrt, Horacije je za pet minuta nestao.

MOMBASA - Jedan tunj ulovljen u Indijskom oceanu prošlog tjedna potaknuo je stotine muslimana da dođu vidjeti stih iz Kurana navodno ispisan na njegovim ljuskama. Mještani Mombase, kenijskog lučnog grada, proglasili su je "čudesnom ribom". Trgovac ribom Omar Mohamed Awadh je na toj naizgled običnoj ribi uočio nešto što je nalikovalo arapskom pismu u njezinom prednjem dijelu. Stručnjaci su je pregledali i rekli da se radi o stihu iz Kurana koji govori da je "Bog najveći od svih". U ožujku su brojni muslimani došli vidjeti dvije ribe primijećene u jednoj prodavaonici kućnih ljubimaca u Liverpoolu na kojima je navodno pisalo "Alah" i "Muhamed".

MADRID - Stradivarijeva violina iz 1715. godine, "neprocjenjive vrijednosti", zaplijenjena je tijekom racije u bordelima u "crvenoj četvrti" u Barceloni, objavila je u nedjelju španjolska policija. Danas u svijetu postoji samo oko 500 primjeraka violina koje je izradio slavni talijanski graditelj tih instrumenata Antonio Stradivari. Policija je tijekom akcije, u sklopu borbe protiv krijumčarenja žena, uhitila 11 rumunjskih i dva španjolska makroa. Pretpostavlja se da je nađena Stradivarijeva violina ukradena iz muzeja u Rumunjskoj. Vođa rumunjskih svodnika je navodno pokušao prodati taj instrument za 2,5 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙