FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Indoneziji počeo summit D-8, osam zemalja u razvoju

NUA DUSA, 13. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Politički vođe osamzemalja s muslimanskom većinom u subotu su u Indoneziji počelisastanak na kojem su potpisali sporazume kojima žele smanjititrgovinske zapreke i ojačati gospodarsku suradnju.
NUA DUSA, 13. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Politički vođe osam zemalja s muslimanskom većinom u subotu su u Indoneziji počeli sastanak na kojem su potpisali sporazume kojima žele smanjiti trgovinske zapreke i ojačati gospodarsku suradnju.

Peti summit D-8 (osam zemalja u razvoju) od nastanka organizacije 1997. okupio je neke među najnapučenijim zemljama svijeta u kojima su muslimani većina, a prvi mu je cilj povećanje životnog standarda za više od pola milijarde ljudi koji žive u tim zemljama.

Ovim summitom završava predsjedanje Irana tom organizacijom, a njegov predsjednik Mahmud Ahmadinedžad je u govoru kojim je otvorio summit pozvao zemlje članice na učvršćivanje međusobnih veza i daljnji razvoj "u službi međunarodnog mira i društva".

"Mi možemo ponuditi dobar model mira i pravednosti", rekao je za organizaciju D-8, u kojoj su još Indonezija, Bangladeš, Egipat, Turska, Pakistan, Nigerija i Malezija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙