FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezijski predsjednik: Iranski nuklearni program je "miroljubiv"

JAKARTA, 10. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Indonezijski predsjednikSusilo Bambang Yudhoyono izjavio je u srijedu, nakon susreta siranskim kolegom Mahmudom Ahmadinedžadom da je nuklearni programTeherana "miroljubiv" i da u rješavanju krize treba dati prednostdiplomaciji.
JAKARTA, 10. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Indonezijski predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono izjavio je u srijedu, nakon susreta s iranskim kolegom Mahmudom Ahmadinedžadom da je nuklearni program Teherana "miroljubiv" i da u rješavanju krize treba dati prednost diplomaciji.

"Indonezija vjeruje da je iranski nuklearni program miroljubiv i da se svi problemi u svezi s time mogu riješiti na prikladan način i diplomatskim putem uz posredovanje više čimbenika iz međunarodne zajednice", rekao je indonezijski predsjednik na konferenciji za tisak.

Iran je kadar da brani svoja "prava i interese" koji se podudaraju s pravima i interesima drugih naroda u svijetu, rekao je Ahmadinedžad tijekom posjeta Indoneziji.

"Iranci su kadri braniti svoja prava i interese", rekao je iranski predsjednik odgovarajući na pitanje o nuklearnom programu svoje zemlje nakon susreta s indonezijskim predsjednikom Yudhoyonom.

"Otporu iranskog naroda nije svrha samo da jamči prava islamskog svijeta, već i prava svih naroda u svijetu", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙