FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Danske humanitarne djelatnice posjetile Hrvatski sabor

ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - Predstavnice međunarodnehumanitarne udruge Soroptimist International iz Kopenhagena posjetilesu u petak Hrvatski sabor i razgovarale s voditeljicom saborskeHrvatsko-danske međuparlamentarne skupine prijateljstva AlenkomKočišom Čičin-Šain i članom skupine Tončijem Tadićem, priopćeno je izsaborske službe za odnose s javnošću.
ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - Predstavnice međunarodne humanitarne udruge Soroptimist International iz Kopenhagena posjetile su u petak Hrvatski sabor i razgovarale s voditeljicom saborske Hrvatsko-danske međuparlamentarne skupine prijateljstva Alenkom Kočišom Čičin-Šain i članom skupine Tončijem Tadićem, priopćeno je iz saborske službe za odnose s javnošću.

Prigodom susreta su se članice jedne od najvećih svjetskih humanitarnih udruga, prema priopćenju, zanimale za aktualne političke teme u Hrvatskoj, a posebna pozornost u razgovoru bila je usmjerena na pitanje položaja žena u politici, gospodarstvu i kulturi hrvatskog društva.

Razgovaralo se i o prioritetima hrvatske vanjske politike s posebnim osvrtom na proces hrvatskog priključenja Europskoj uniji, te značajnoj ulozi Hrvatskog sabora na području usklađivanja hrvatskog i europskog zakonodavstva, kao i praćenja pregovora s Europskom unijom, kaže se u priopćenju.

U priopćenju se navodi kako je Soroptimist International međunarodna humanitarna udruga žena koja postoji više od stotinu godina i ima više od 100 tisuća članica. Udruga preko svojeg kluba u Zagrebu već niz godina djeluje u Hrvatskoj kao sudionik i organizator velikog broja dobrotvornih akcija na području pomoći žrtvama stradalim od mina, pomoći nerazvijenim krajevima, promicanja položaja žena i drugim akcijama humanitarne naravi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙