FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio danskog ministra obrane

ZAGREB, 3. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićprimio je u srijedu ministra obrane Kraljevine Danske Sorena Gadea skojim je razgovarao o dosadašnjoj obrambenoj suradnji između dvijuzemalja te o mogućnostima dalje suradnje, kao i o sigurnosnojsituaciji u regiji, priopćeno je iz Ureda predsjednika.
ZAGREB, 3. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je u srijedu ministra obrane Kraljevine Danske Sorena Gadea s kojim je razgovarao o dosadašnjoj obrambenoj suradnji između dviju zemalja te o mogućnostima dalje suradnje, kao i o sigurnosnoj situaciji u regiji, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Mesić u razgovoru je naglasio ulogu Hrvatske u postizanju dugoročne stabilnosti regije, dok je danski ministar obrane, govoreći o provedbi obrambenih reformi, istaknuo kako je Hrvatska danas po postignutim rezultatima postala primjer drugim zemljama regije.

Također, ministar Gade je istaknuo dansku potporu hrvatskim naporima za ulazak u NATO, dodajući kako članstvo u Savezu sa sobom nosi i gospodarsku korist.

Obje strane izrazile su spremnost daljnjeg jačanja bilateralne obrambene suradnje, osobito na području priprema za postizanje hrvatskog članstva u NATO-u, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙