FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JK Rowling više voli svoje bucmaste likove

LONDON, 12. svibnja 2006. (Hina/dpa) - Britanska književnica J. K.Rowling, koja je stvorila lik Harryja Pottera, u petak je nastavilakampanju protiv "koščatih modela" i izjavila je da su joj najdražinjezini bucmasti likovi.
LONDON, 12. svibnja 2006. (Hina/dpa) - Britanska književnica J. K. Rowling, koja je stvorila lik Harryja Pottera, u petak je nastavila kampanju protiv "koščatih modela" i izjavila je da su joj najdraži njezini bucmasti likovi.

Prošli je mjesec ta autorica rekla kako se boji da će joj kćeri izrasti u praznoglave, sobom opterećene "premršave klonove", u svijetu u kojem izgladnjele žene dolaze na naslovne stranice časopisa.

Kritičari je optužuju za licemjerje i naglašavaju da je u njezinim knjigama Dudley Dursley, zločesti dječak koji maltretira Harryja zapravo debeo, a glavni je junak "vitak i privlačan".

Na svojoj je web stranici Rowling odgovorila da su joj među ljudima u knjigama o Harryju Potteru "oni bucmastiji", među "najvažnijima, najdražima i najljupkijima".

No priznala je da ne shvaća koncept "pritiska da se bude tanak". Napisala je: "Mene ne sude po izgledu jer sam pisac i zarađujem mozgom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙