FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanija neće blokirati ponudu Gazproma za Centricu

LONDON, 26. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Britanija je isključilablokiranje Gazpromove ponude za preuzimanjem vodećeg britanskogdistributera plina Centrice, izvijestio je u srijedu londonskiFinancial Times.
LONDON, 26. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Britanija je isključila blokiranje Gazpromove ponude za preuzimanjem vodećeg britanskog distributera plina Centrice, izvijestio je u srijedu londonski Financial Times.

Britanski premijer Tony Blair kazao je svojim saveznicima da bi se Britanija trebala pridržavati svojih obveza u liberalizaciji europskih tržišta, umjesto da se miješa u taj posao, stoji u izvješću FT-a, čiji izvor nije naveden.

Blair vjeruje da bi britanske vlasti za zaštitu tržišne utakmice trebale razmotriti bilo koju ponudu ruskog državnog monopoliste Gazproma za Centricu. Gazprom opskrbljuje Europu plinom koji podmiruje četvrtinu njezinih potreba, a ta potencijalna akvizicija potaknula je strah oko sigurnosti opskrbe plinom u Britaniji.

Gazprom se našao u središtu političke bure u siječnju kada je srezao isporuke plina Ukrajini zbog sukoba oko cijena plina, što je uzrokovalo nestašice tog energenta u Europi.

U veljači, britanska vlada je objavila da će se Gazpromova ponuda suočiti s "oštrom provjerom" nakon što su dužnosnici te ruske kompanije izjavili da bi mogli pristupiti sa svojom ponudom Centrici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙