FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milinkevič pušten iz zatvora

MINSK, 12. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Čelnik bjeloruske oporbeAleksandar Milinkevič, nekadašnji kandidat za predsjedničke izbore od19. ožujka, oslobođen je u petak ujutro iz zatvora, kazala je njegovažena Inna Kulej.
MINSK, 12. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Čelnik bjeloruske oporbe Aleksandar Milinkevič, nekadašnji kandidat za predsjedničke izbore od 19. ožujka, oslobođen je u petak ujutro iz zatvora, kazala je njegova žena Inna Kulej.

Milinkevič, koji je 27. travnja bio osuđen na 15 dana zatvora zbog organiziranja velikog prosvjednog skupa u Minsku za koji nije dobio odobrenje vlasti, pušten je iz zatvora Okrestina u Minsku u petak ujutro, nekoliko sati prije predviđene satnice, objasnila je Kulej.

"Bilo je puno ljudi spremnih da ga dočekaju. Zato su ga vlasti pustile ranije", kazala je Milinkevičeva supruga.

Oslobođen je istodobno kad i sindikalist Aleksandar Buhvostov, s kojim je služio 15-dnevnu kaznu zatvora zbog organizacije nedopuštena prosvjeda.

Gotovo svi čelnici bjeloruske oporbe našli su se u zatvoru zadnjih tjedana odlukom autoritarnog režima koji vodi dugogodišnji bjeloruski predsjednik Akejsandar Lukašenko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙