FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvadeset mrtvih u napadima u Iraku u četvrtak

BAGDAD, 11. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Dvadeset osoba, među kojima petpolicajaca i dva vojnika, ubijeni su u četvrtak u novom valu napada uIraku, doznaje se od više sigurnosnih izvora.
BAGDAD, 11. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Dvadeset osoba, među kojima pet policajaca i dva vojnika, ubijeni su u četvrtak u novom valu napada u Iraku, doznaje se od više sigurnosnih izvora.

Tri su policajca ubijena u Mosulu u dvama odvojenim napadima u tom gradu na sjeveru Iraka, 370 km od Bagdada. Među njima su dvojica ubijena u pucnjavi s pobunjenicima u središtu, dok su trećeg ustrijelile nepoznate osobe na sjeveru grada, prema sigurnosnim izvorima.

25 km južno od Basre dvojicu sunitskih pripadnika civilne zaštite ubile su nepoznate osobe, izvijestila je policija.

Dva su iračka vojnika smrtno stradala, a četiri su ranjena u eksploziji bombe kućne izrade dok je prolazila njihova ophodnja, na cesti 15 km sjeverno od Balada, javila je tamošnja policija.

U Kirkuku (na sjeveru zemlje) su policijskog načelnika ubili pobunjenici koje je gonio, a dvojicu radnika koji su se vozili cestom iz Kirkuka u Baijiu ustrijelile nepoznate osobe iz automobila, kako navodi policija u tome gradu.

U istom su gradu ubijena dva službenika državne banke dok su se vozili prema Tikritu.

Istražnog suca u automobilu ustrijelili su naoružani muškarci na zapadu Bagdada, doznaje se od izvora sigurnosti.

Šijitskog imama ubila je ispred džamije u Halesu, kod Baaqoube, nepoznata osoba iz vatrenog oružja.

Tri su američka vojnika ubijena u dvjema podmetnutim eksplozijama pri prolasku njihove ophodnje, jugozapadno od Bagdada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙