FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kopenhagen: Špagetima po ministarstvu financija

KOPENHAGEN , 11. svibnja 2006. (Hina/AP) - Sedam mladih aktivistapritvoreno je u četvrtak nakon što su, u znak prosvjeda zbog vladinaprijedloga o smanjenju studentskih stipendija, po stubištu koje vodido ureda ministarstva financija u glavnome danskom gradu prosuli 200kilograma kuhanih špageta zalivši ih umakom od rajčica, izvijestila jedanska policija.
KOPENHAGEN , 11. svibnja 2006. (Hina/AP) - Sedam mladih aktivista pritvoreno je u četvrtak nakon što su, u znak prosvjeda zbog vladina prijedloga o smanjenju studentskih stipendija, po stubištu koje vodi do ureda ministarstva financija u glavnome danskom gradu prosuli 200 kilograma kuhanih špageta zalivši ih umakom od rajčica, izvijestila je danska policija.

Danska je vlada prijedlog o smanjenju novčanih sredstava za studente navodno iznijela nadajući se da će takav potez potaknuti studente da što prije privedu kraju svoje školovanje.

"Vladin plan o smanjenju novčanih sredstava prisiljava mlade ljude da žive ispod egzistencijalnog minimuma", stoji u priopćenju studenata, koji su vladine dužnosnike pozvali da se "posluže omladinskim obrokom serviranim na stubištu" ministarstva.

U Danskoj najviše studentske mjesečne stipendije iznose 4,724 kruna, što je oko 4,500 kuna. Vlada je već pokrenula pregovore s oporbom u vezi sa smanjenjem novčane pomoći, koji su dio napora da se održi općenito dobar standard Danaca, posebno s obzirom na činjenicu da je u zemlji sve više starijih stanovnika. U skladu s vladinim planovima, koje će trebati odobriti parlament, dobna granica za odlazak u mirovinu do 2025. povećat će se na 67 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙