FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Holjevac predstavila Sjedinjene nezavisne liste

ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - U povodu registriranja novepolitičke stranke Sjedinjene nezavisne liste (SNL) danas jepredsjednica stranke Tatjana Holjevac održala prvu konferenciju zanovinare na kojoj je najavila glavne smjernice djelovanja - okupljanjeistomišljenika za izlazak na buduće parlamentarne izbore te zalaganjaprotiv rasprodaje hrvatske zemlje.
ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - U povodu registriranja nove političke stranke Sjedinjene nezavisne liste (SNL) danas je predsjednica stranke Tatjana Holjevac održala prvu konferenciju za novinare na kojoj je najavila glavne smjernice djelovanja - okupljanje istomišljenika za izlazak na buduće parlamentarne izbore te zalaganja protiv rasprodaje hrvatske zemlje.

Stranka je kod registracije prijavila 212 članova, a cilj joj je u ovoj godini imati do 10.000 članova, rekao je političkoorganizacijski tajnik SNL-a i suprug stranačke predsjednice Miroslav Šafer.

Holjevac je navela da su im 294 nezavisne liste koje su Hrvatskoj izašle na lokalne izbore potencijalni partneri.

"Zalažem se da se zaustavi prodaja državne zemlje i hrvatskim i građanima Europe. U Europi ne možete kupiti državnu zemlju - ni poljoprivrednu, ni planinsku, ni otočnu. Gdje to u Europi možete kupiti jezero, planinu ili komadić mora"?, upitala je Holjevac. Rekla je da u Londonu, građanin neke druge europske države može kupiti kuću, ali ne i državnu zemlju na kojoj je kuća izgrađena te da se kupnjom stiče samo pravo građenja.

Istaknula je da je Hrvatskoj mjesto u EU, ali je i upitala, zašto bi morali prodavati djedovinu. Hrvatsku zemlju ponudit ćemo i Europljanima i našim ljudima u koncesiju i s pravom građenja ako treba i do 100 godina, rekla je.

Također je navela kako SNL ne zanima brzi ulazak u EU, već, prije svega, kvalitetan pristup. "Ako je istina da nam zabranjuju osnivanje nove nacionalne banke, onda se to na hrvatskom jeziku zove - ucjena u pregovorima ili je u pitanju neka druga tajna, s hrvatske strane", rekla je Holjevac.

Stranka Sjedinjene nezavisne liste (SNL) osnovana je 26. veljače ove godine u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙