FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar- osumnjičenom za ratni zločin određen pritvor

VUKOVAR, 10. svibnja 2006. (Hina) - Istražna sutkinja Županijskog sudau Vukovaru Jadranka Kurbel odredila je jednomjesečni pritvor SlobodanuRaiču (40), osumnjičenom da je 1991. počinio ratni zločin nad civilnimstanovništvom, potvrđeno je danas na vukovarskom Županijskom sudu.
VUKOVAR, 10. svibnja 2006. (Hina) - Istražna sutkinja Županijskog suda u Vukovaru Jadranka Kurbel odredila je jednomjesečni pritvor Slobodanu Raiču (40), osumnjičenom da je 1991. počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom, potvrđeno je danas na vukovarskom Županijskom sudu.

Slobodan Raič uhićen je u subotu na graničnom prijelazu Ilok na osnovi tjeralice raspisane zbog sumnje da je 16. studenoga 1991. s još tri nepoznata pripadnika srpskih paravojnih postrojba, iz podruma razrušene kuće na tzv. Drvenoj pijavi u Vukovaru odveo ranjenog civila Slavka Batika (1943.). Batiku se od tada gubi svaki trag te je njegovo ime još uvijek na popisu zatočenih i nestalih u Domovinskom ratu.

Nakon saslušanja i određivanja jednomjesečnog pritvora, Slobodan Raič, koji je rodom iz okolice Vukovara, a posljednjih je godina, kako se neslužbeno doznaje, živio u Novom Sadu (SiCG), priveden je u zatvor u Osijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙