FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Prodiju mandat vjerojatno poslije nedjelje

RIM, 10. svibnja 2006. (Hina) - Pobjednik parlamentarnih izboraodržanih 9. i 10. travnja, čelnik Unije lijevog centra Romano Prodimogao bi, prema vlastitim riječima, dobiti mandat za sastav vladeizmeđu nedjelje i utorka.
RIM, 10. svibnja 2006. (Hina) - Pobjednik parlamentarnih izbora održanih 9. i 10. travnja, čelnik Unije lijevog centra Romano Prodi mogao bi, prema vlastitim riječima, dobiti mandat za sastav vlade između nedjelje i utorka.

Prodi je u srijedu, na pitanje kada očekuje mandat od novog šefa države, odgovorio kako bi to moglo biti između nedjelje i utorka. No, odmah je upozorio kako prethodno treba vidjeti koliko će vremena proći od predavanja predsjedničke vlasti između sadašnjeg i novog predsjednika republike.

Sadašnji šef države Carlo Azeglio Ciampi, kojem sedmogodišnji mandat istječe 18. svibnja, voljan je odmah napustiti Quirinale, predsjedničku palaču, kako bi u nju s punim ovlastima mogao što prije ući novi predsjednik. Želi se ubrzati prijenos dužnosti između bivših i budućih državnih čelnika i vlada kako bi se Italiji dala mogućnost da što prije krene u ekonomske reforme i izlazak iz ekonomske krize.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙