FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader izjavio je danas da je predsjednik Europske pučke stranke Hans-Gert Poettering demantirao navode iz intervjua koji je dao Reutersu o tome da je neizvjesna europska perspektiva Hrvatske jer se građani EU boje proširenja. "Poettering je jučer demantirao tu vijest, a sutra dolazi u Split i to će potvrditi", rekao je Sanader u Hrvatskom saboru. Sanader, kako je rekao u 'aktualnom prijepodnevu, ne dijeli zabrinutost Nevena Mimice (SDP) kako činjenica da je u zadnje dvije godine Vlada predložila, a Sabor uskladio samo 62 zakona s europskim zakonodavstvom, svjedoči o presporoj dinamici usklađivanja. Premijer je naglasio da je Vlada procijenila da je taj broj zakona dovoljan u ovoj fazi približavanja Hrvatske Uniji, da je zacrtan plan usklađivanja u ovoj i iduće dvije godine.

ZAGREB - Krajem lipnja oko 420.000 umirovljenika dobit će prvu ratu obeštećenja, a u tu je svrhu u državnom proračunu osigurano 1,5 milijardi kuna, najavio je danas premijer Ivo Sanader u saborskom "aktualnom prijepodnevu" u odgovoru zastupniku Damiru Kajinu (IDS). Izvijestio je da je Vlada u suradnji s HSU-om osnovala radnu skupinu koja bi trebala riješiti pitanje 40.000 korisnika obiteljskih mirovina, kako bi i oni imali pravo na neku vrstu obeštećenja.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader najavio je danas, tijekom saborskog 'aktualnog prijepodneva', da će Vlada u idućih nekoliko dana riješiti probleme oko otkupa mlijeka malih proizvođača. Sanader je izvijestio da je osobno intervenirao u neka poduzeća, poput karlovačkog KIM-a, s kojima je razgovarao o tome da otkupe mlijeko. Premijer je istaknuo kako inzistira da se provede detaljna istraga oko svih ugovora u Brodosplitu te istraži afera Shimadzu, ali nije odgovorio na pitanje Vesne Škare Ožbolt (DC) hoće li inzistirati i da se istraži jesu li te afere u "kakvoj vezi s HDZ-ovom riznicom".

ZAGREB - Zaposleni u zdravstvu, školstvu, socijalnoj skrbi Požeško-slavonske županije normalno će dobiti plaće, jer se one isplaćuju iz državne riznice, a ne iz županijskog proračuna, najavio je danas ministar financija Ivan Šuker u saborskom 'aktualnom prijepodnevu'. U državnom proračunu za to je osigurano 161 milijun kuna, odgovorio je ministar zastupnici Mariji Bajt (HDZ). Istaknuo je i kako 9. svibnja, dakle jučer, žiro-račun Požeške županije nije blokiran. Ministar prometa Božidar Kalmeta odbacio je prozivke SDP-ovca Nenada Stazića da su radovi na autocesti Zagreb-Sisak svečano otvoreni zbog izbora u Velikoj Gorici, a da su potom, budući da je HDZ izgubio izbore, stali.

ZAGREB - Nadležne državne institucije poduzimaju akcije protiv osoba i tvrtki koje građanima nude različite kredite oglašavajući se na stupovima i u poštanskim sandučićima, rekao je ministar financija Ivan Šuker u današnjem saborskom 'aktualnom prijepodnevu'. U dvije godine, USKOK, MUP i Državno odvjetništvo poduzeli su niz akcija tamo gdje su stranke prijavile takve ponude, odgovorio je Šuker zastupniku Silvanu Hrelji (HSU) kojeg je zanimalo, je li takvo oglašavanje zakonito i tko može dijeliti kredite. Ministar kaže kako MUP pozivima na telefonske brojeve navedene na oglasnim listićima preventivno djeluje, da se provode istrage, ali pojedinosti o tome, naveo je, ne može iznositi.

ZAGREB - Hrvatski sabor počeo je u srijedu ujutro svoju 20. sjednicu koja bi trebala trajati mjesec dana, a na dnevnom redu sjednice je oko 70 točaka. Predsjednik Sabora Vladimir Šeks uvrstio je u dnevni red sjednice 12 novih točaka, među kojima i Vladin prijedlog izmjena Kaznenog zakona kojima se predlažu oštrije kazne za pedofile, dilere i kamatare. U dnevni red uvršteni su i zakonski prijedlozi o uvođenju tzv. plivajuće trošarine na naftne derivate, te da se Vladi dopusti da određuje najvišu cijenu za neki derivat, ali najduže na 90 dana.

ZAGREB - Skupina žena i majki iz Domovinskog rata pozvala je danas saborske zastupnike da zaustave progon hrvatskih branitelja i kriminalizaciju hrvatskog naroda i njegova obrambenog Domovinskog rata. Od rujna 2000. u Hrvatskoj i BiH sustavno se progone hrvatski branitelji i njihove obitelji, neprekidno se otvaraju novi slučajevi, stoji u pozivu koji su žene i majke, na čelu s Ružicom Čavar, dijelile zastupnicima prije početka 20. saborske sjednice. Majke i žene upozoravaju da "kriminalizacija Hrvata može ići u nedogled, sve dok se žrtvu perfidno ne pretvori u agresora", a kao najočigledniji primjer za to spominju grad Osijek.

ZAGREB - Dvojica naoružanih razbojnika s motorističkim kacigama na glavi opljačkali su jutros oko 8,30 sati dostavljače novca ispred Zagrebačke banke na Trgu Stjepana Konzula, na području općine Peščenica, i pritom lakše ozlijedili jednog zaštitara, doznaje se u zagrebačkoj Policijskoj upravi. Dvojica naoružanih razbojnika presreli su dostavljače novca i jednog zaštitara udarili te mu uzeli vreću s novcem, nakon čega su pobjegli u nepoznatom smjeru. Prema za sada službeno nepotvrđenim informacijama, pljačkaši su pobjegli na motoru, no to u policiji nisu mogli potvrditi, kao ni točan iznos opljačkanog novca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙