FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast broja zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama

ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Broj zaposlenih u obrtu idjelatnostima slobodnih profesija u Hrvatskoj je u ožujku bio 0,4posto viši nego u prethodnom mjesecu, odnosno bilo je zaposleno256.012 osoba, objavio je Državni zavod za statistiku.
ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Broj zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u Hrvatskoj je u ožujku bio 0,4 posto viši nego u prethodnom mjesecu, odnosno bilo je zaposleno 256.012 osoba, objavio je Državni zavod za statistiku.

Najveći broj zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija, njih 48.709, zabilježen je u trgovini na veliko i malo, popravku motornih vozila i motocikala te predmeta za osobnu uporabu i kućanstvo. U odnosu na veljaču njihov je broj smanjen za 0,4 posto.

Obrti i slobodne djelatnosti u prerađivačkoj industriji u ožujku su zapošljavali 42.870 osoba, što je razina iz veljače, a hoteli i restorani bilježe 38.049 zaposlenih što je na rast od 0,3 posto.

Pad broja zaposlenih u ožujku se bilježi u tri djelatnosti - djelatnosti kućanstva za 0,2 posto, trgovini na veliko i malo za 0,4 posto te javnoj upravi i obrani, obveznom socijalnom osiguranju, za 4,3 posto.

Ostale su djelatnosti u porastu koji se kreće od 3,8 posto u poljoprivredi, lovu i šumarstvu do 0,1 posto u skladištenju i vezama.

Uspoređuje li se broj zaposlenih po županijama, vidljivo je da je broj zaposlenih u porastu u 18 županija, a kreće se od 1,8 posto u Požeško-slavonskoj županiji do 0,1 posto u Međimurskoj županiji.

Broj zaposlenih pao je u dvije županije - gradu Zagrebu za 0,2 posto i Osječko-baranjskoj županiji za 0,3 posto.

Na razini veljače zadržao se broj zaposlenih u Virovitičko-podravskoj županiji.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙