FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Priština: Rješenje za Kosovo nametnut će međunarodna zajednica

PRIŠTINA, 9. svibnja 2006. (Hina) - Razgovori Prištine i Beograda ostatusu Kosova neće se završiti sporazumom već nametnutim rješenjemmeđunarodne zajednice, mišljenje je predstavnika i albanske i srpskestrane iznijeto u utorak u raspravi o temi "Kosovo tijekom i poslijepregovora" koju je organizirala Akademija lijepih umjetnosti uPrištini.
PRIŠTINA, 9. svibnja 2006. (Hina) - Razgovori Prištine i Beograda o statusu Kosova neće se završiti sporazumom već nametnutim rješenjem međunarodne zajednice, mišljenje je predstavnika i albanske i srpske strane iznijeto u utorak u raspravi o temi "Kosovo tijekom i poslije pregovora" koju je organizirala Akademija lijepih umjetnosti u Prištini.

Potpredsjednik kosovske vlade i voditelj pregovaračkog izaslanstva Lutfi Haziri rekao je da su pregovori o decentralizaciji održani u Beču pokazali da su stajališta dviju strana udaljena i da se ne može očekivati nikakav sporazum.

Haziri je rekao da je moguće da će predsjedajući tih pregovora Albert Rohan Prištini i Beogradu predstaviti međunarodna stajališta o decentralizaciji vlasti na Kosovu.

On je izrazio uvjerenost da će rješenja koja bude ponudila međunarodna zajednica biti slična planu Prištine jer prihvaćanje beogradskog plana koji nudi podjelu Kosova ne bi bilo štetno samo za Albance, već i za kosovske Srbe.

Bivši premijer Kosova Bajram Rexhepi, koji je radio na prijedlogu decentralizacije Mitrovice, izjavio je da će glavnu riječ u donošenju odluke o statusu Kosova imati Kontaktna skupina i međunarodna zajednica te izrazio nadu da će odluka biti u skladu s voljom većine.

Čelnik Srpske liste za Kosovo Oliver Ivanović kazao je da ne očekuje rješenje statusa Kosova do kraja ove godine te da se može očekivati rješenje koje će nametnuti međunarodna zajednica te da s tim rješenjem neće biti zadovoljna ni Priština ni Beograd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙