FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Televizije upozorene da prije 22 sata ne emitiraju sadržaje štetne za djecu

ZAGREB, 8. svibnja 2006. (Hina) - Vijeće za elektroničke medijeupozorilo je neke televizijske postaje da su u nedozvoljenimterminima, odnosno prije 22 sata, prikazivali neprimjerene najavefilmova koji bi, tvrdi Vijeće, mogli štetiti fizičkom, psihičkom imoralnom razvoju djece.
ZAGREB, 8. svibnja 2006. (Hina) - Vijeće za elektroničke medije upozorilo je neke televizijske postaje da su u nedozvoljenim terminima, odnosno prije 22 sata, prikazivali neprimjerene najave filmova koji bi, tvrdi Vijeće, mogli štetiti fizičkom, psihičkom i moralnom razvoju djece.

Takvi se filmovi, navodi Vijeće u današnjem priopćenju, zbog neprimjerenog sadržaja emitiraju iza 22 sata, no sporne su najave koje se u programu mogu vidjeti tijekom cijelog dana.

U zaključcima s posljednje sjednice Vijeće ne navodi o kojim je TV postajama riječ te na kojim područjima emitiraju.

Vijeće u zaključcima nalaže postajama da u najavama kasnovečernjih sadržaja ne izdvajaju neprimjerene prizore te upozorava koncesionare da će se svako suprotno postupanje ubuduće smatrati nepoštivanjem Zakona o elektroničkim medijima.

Vijeće također traži da se filmovi spornih sadržaja ne repriziraju u ranijim terminima, jer će i to smatrati kršenjem Zakona.

TV postaje se upozoravaju i da prilikom prijevoda psovki na stranim jezicima ne koriste izraze koji na hrvatskom jeziku imaju grublje i vulgarnije značenje od originalnih izraza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙