FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair odbija odrediti datum povlačenja

LONDON, 8. svibnja 2006. (Hina/dpa/AP) - Britanski premijer Tony Blair,pod pritiskom vlastite stranke da konačno odredi datum svog povlačenjanakon što su laburisti loše prošli na lokalnim izborima, u ponedjeljakje odbio odrediti vremenski okvir za odstupanje s položaja ali jeobećao da "neće vječno odlaziti".
LONDON, 8. svibnja 2006. (Hina/dpa/AP) - Britanski premijer Tony Blair, pod pritiskom vlastite stranke da konačno odredi datum svog povlačenja nakon što su laburisti loše prošli na lokalnim izborima, u ponedjeljak je odbio odrediti vremenski okvir za odstupanje s položaja ali je obećao da "neće vječno odlaziti".

"Određivanje točnog datuma mog odlaska ovog trenutka značilo bi paralizu rada vlade, bile bi dovedene u pitanje neophodne promjene koje poduzimamo za Britaniju i stoga bi taj potez bio štetan po zemlju", kazao je Blair novinarima nakon spekulacija o očekivanoj predaji vlasti Gordonu Brownu, ministru financija.

Blairovi najuži suradnici tražili su od članova laburista na sastanku u Donjem domu da se oko rezultata izbora ne diže tolika strka.

"Ovo je stanje pravog građanskog rata na najvišim razinama vlade", kazao je vođa torijevaca David Cameron koji predvodi najjaču oporbu s kojom se Blair ikada suočio od stupanja na premijerski položaj 1997. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙