FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Albanija: četiri vojnika ranjena u eksploziji skladišta streljiva

TIRANA, 7. svibnja 2006. (Hina) - Najmanje četiri albanska vojnika suranjena a jedan časnik je nestao u subotu nakon eksplozija uskladištima oružja albanske vojske u selu Dhemblan kod Tepelene, oko200 kilometara južno od Tirane, priopćeno je u nedjelju iz glavnogstožera albanske vojske.
TIRANA, 7. svibnja 2006. (Hina) - Najmanje četiri albanska vojnika su ranjena a jedan časnik je nestao u subotu nakon eksplozija u skladištima oružja albanske vojske u selu Dhemblan kod Tepelene, oko 200 kilometara južno od Tirane, priopćeno je u nedjelju iz glavnog stožera albanske vojske.

Požar je izbio u šest zgrada skladišta i još nije ugašen, tako da su evakuirani stanovnici okolnih sela. Vatrogasci i vojska nastoje obuzdati požar jer su ugroženi i ostali objekti u skladištu u kojima se čuvaju granate velikog kalibra.

Ekipe albanskog Ministarstva obrane već tjedan dana se nalaze u skladištu kako bi deaktivirali streljivo i drugo oružje prikupljeno od stanovništva nakon nereda 1997. godine.

Do nereda 1997. je došlo nakon što su tisuće Albanaca izgubile životnu ušteđevinu ulažući u tvrtke koje su se bavile financijskim inžinjeringom. Tada su iz vojnih i policijskih skladišta otete i ukradene velike količine streljiva i oružja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙