FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Martina Navratilova razočarana češkim predsjednikom

PRAG, 6. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Američka tenisačica češkogporijekla Martina Navratilova kritizirala je u subotu u Pragu češkogpredsjednika Vaclava Klausa koji je u veljači uložio veto na zakon oregistriranju homoseksualnog partnerstva.
PRAG, 6. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Američka tenisačica češkog porijekla Martina Navratilova kritizirala je u subotu u Pragu češkog predsjednika Vaclava Klausa koji je u veljači uložio veto na zakon o registriranju homoseksualnog partnerstva.

"Ne mogu biti zadovoljna jer smatarm da su homoseksualci sto posto ljudska bića", izjavila je novinarima proslavljena tenisačica, koja se često u svojim javnim istupima bori za prava homoseksualaca.

"Znam da ne mogu promijeniti Klausovo mišljenje. Ali mislila sam da je liberalniji", rekla je Navratilova koja je došla u Prag povodom održavanja WTA turnira.

Iz ondašnje Čehoslovačke emigrirala je 1975. godine.

Unatoč predsjedničkom vetu, češki zastupnici su sredinom ožujka u ponovljenom pokušaju prihvatili zakon koji priznaje homoseksualno partnerstvo.

Prihvaćanje tog zakona "predstavlja poraz za sve nas koji smo uvjereni u važnost obitelji u našem društvu", izjavio je tada Klaus.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙