FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: ugovor od 44 milijuna kuna za uništavanje komaraca

Osijek komarci-ugovorOsijek: ugovor od 44 milijuna kuna za uništavanje komaracaOSIJEK, 4. svibnja 2006. (Hina) - Ugovor vrijedan 44 milijuna kuna zauništavanje komaraca u Osijeku od 2006. do 2010. potpisali su danasgradonačelnik Anto Đapić i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvoOsječko- baranjske županije Stjepan Radan.
OSIJEK, 4. svibnja 2006. (Hina) - Ugovor vrijedan 44 milijuna kuna za uništavanje komaraca u Osijeku od 2006. do 2010. potpisali su danas gradonačelnik Anto Đapić i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Osječko- baranjske županije Stjepan Radan.

Novac su osigurali Vlada i grad Osijek, a za uništavanje komaraca izdvajat će se 11 milijuna kuna na godinu, od kojih Osijek tri, a Vlada osam milijuna, rekao je Đapić.

Dodao je kako je "grad već osigurao novac, a sada izvođači i nadzorne službe trebaju riješiti taj problem". Na žalost, ova godina vrlo pogoduje razmnožavanju komaraca zbog visoka vodostaja i poplava te se ne može očekivati da u Osijeku i okolici ne će biti komaraca, ali ih je bitno smanjiti na podnošljiv broj", kazao je Đapić.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Stjepan Radan kazao je kako je u proteklih mjesec dana već tzv. lednim granulama tretirano oko tri hektara površine, a preostaje još oko 33 tisuće hektara.

Dogradonačelnik Osijeka Gordan Matković, naglasio je "kako su Osječanima ljeti i te kako poznate nevolje s komarcima te je stoga važno da stručne službe nadziru postupke uništavanje komaraca".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙