FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Južna Afrika: Potonuo teretni brod, 27 nestalih

JOHANNESBURG, 4. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Spasilačke ekipe tražeu četvrtak 27 članova posade nestalih kad je teretni brod koji je izBrazila u Kinu prevozio željeznu rudaču potonuo u nemirnome moru uzistočnu obalu Južne Afrike.
JOHANNESBURG, 4. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Spasilačke ekipe traže u četvrtak 27 članova posade nestalih kad je teretni brod koji je iz Brazila u Kinu prevozio željeznu rudaču potonuo u nemirnome moru uz istočnu obalu Južne Afrike.

Neozlijeđeno je šestero od 33 članova posade broda u grčkom vlasništvu Alexandros T, u koji je u srijedu zbog snažnoga vjetra počela navirati voda, kažu predstavnici spasilačke službe.

"Koliko mi znamo, počeo se naginjati na jedan bok, slomio se napola i potonuo", kaže Paul Killeen, zamjenik zapovjednika službe spašavanja na moru u obližnjoj luci Port Elizabethu.

"Jedan je član posade spašen iz mora, a još petorica iz čamca za spašavanje. Ostalih nema, a svih nestalih 27 mornara nosilo je prsluke za spašavanje", rekao je.

Glasnogovornik tvrtke vlasnice broda rekao je da su članovi posade uglavnom Filipinci.

Jedan južnoafrički vojni zrakoplov poslan je na mjesto potonuća, oko 450 kilometara od obale, kako bi pomogao obližnjim brodovima, a u stanje pripravnosti stavljen je i kanadski spasilački helikopter.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙