FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Šuker u petak na sastanku Vijeća ECOFIN

BRUXELLES, 4. svibnja 2006. (Hina) - Hrvatski ministar financija IvanŠuker sudjelovat će, zajedno s kolegama iz ostalih kandidatskihzemalja, na sastanku ministara financija Europske unije u petak uBruxellesu.
BRUXELLES, 4. svibnja 2006. (Hina) - Hrvatski ministar financija Ivan Šuker sudjelovat će, zajedno s kolegama iz ostalih kandidatskih zemalja, na sastanku ministara financija Europske unije u petak u Bruxellesu.

Uoči redovitog mjesečnog sastanka ministara financija EU-a, tzv. Vijeća ECOFIN, održat će se rasprava s ministrima financija i predstavnicima središnjih banaka pristupujućih i kandidatskih zemalja Bugarske, Rumunjske, Hrvatske, Turske i Makedonije. Na tom sastanku razgovarat će se o Pretpristupnim ekonomskim programima (PEP) zemalja kandidata. Ministri EU-a trebali bi prihvatiti zajedničko mišljenje o Pretpristupnim ekonomskim programima pristupajućih zemalja Bugarske i Rumunjske za 2005. godinu, te zajedničke zaključke o hrvatskim i turskim programima, dok se za Makedoniju ne usvajaju nikakvi dokumenti jer još nije otvorila pregovore.

Pretpristupni ekonomski program je obvezujući dokument svake zemlje kandidata u kojem se definira ekonomska politika i reforme koje je potrebno izvesti u cilju uspješnog pristupanja Europskoj uniji.

O pretpristupnim ekonomskim programima pristupajućih i kandidatskih zemalja već se razgovaralo na pripremnim sastancima Odbora za ekonomska i financijska pitanja EU-a u drugoj polovici travnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙