FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Južna Koreja: Protuamerički prosvjednici sukobili se s policijom

PYONGTAEK, 4. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Južnokorejska specijalnapolicija sukobila se u četvrtak s protuameričkim prosvjednicima ipoljoprivrednicima, jer vlasti kane raščistiti dva sela kako bi ondjesagradile novu američku vojnu bazu.
PYONGTAEK, 4. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Južnokorejska specijalna policija sukobila se u četvrtak s protuameričkim prosvjednicima i poljoprivrednicima, jer vlasti kane raščistiti dva sela kako bi ondje sagradile novu američku vojnu bazu.

Oko tisuću prosvjednika, mnogi s bambusovim štapovima, tukli su se s policajcima s palicama. Bilo je to sedamdesetak kilometara južno od Seula gdje je i teren za buduću bazu.

Deseci prosvjednika ranjeni su, a najmanje je dvoje u nesvijesti odneseno na nosilima.

Ozlijeđen je i Reutersov fotograf Lee Jae-won i još desetak novinara, iako su imali kacige na glavi i na rukama trake koje su ih identificirale kao novinare.

Sukob se sprema već mjesecima jer stotinjak seljaka odbija otići s područja na koje Južna Koreja i Sjedinjene Države u dogovoru kane preseliti jednu vojnu bazu iz Seula i još nekoliko drugih diljem zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙