FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 4. svibnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do4,30 sati.
ZAGREB, 4. svibnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

RIJEKA - Međunarodni festival malih scena u Rijeci počeo je sinoć predstavom "Vrata do..." Zagrebačkog kazališta mladih u režiji Renea Medvešeka. Trinaesti festival po redu otvorio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, a gledatelje je pozdravio i pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan. Na ovogodišnjem festivalu će biti izvedeno 12 predstava isto toliko kazališta iz osam europskih zemalja po izboru izbornika Hrvoja Ivankovića. Prvi put će na festivalu gostovati predstave iz Njemačke i Češke. Tematska okosnica ovogodišnjeg festivala je zainteresiranost za psihologiju malih, izoliranih i zatvorenih svjetova.

ZAGREB - U Galeriji Meandar na Opatovini u Zagrebu sinoć je otvorena izložba 60 fotografija Damira Fabijanića pod naslovom "Počinje drugi život na našim otocima, krajem ljeta". Izložene fotografije nastale su na 23. likovnoj koloniji koju tradicionalno organizira Rivijera holding na otoku Sv. Nikoli kod Poreča. Autor Damir Fabijanić istaknuo je da su izlošci nastali u tri dana snimanja, nakon završetka ljeta pa djeluju pomalo nostalgično. Dodao je da je u igri svjetla i sjene nastojao pokazati svu raznolikost preljeva sunca, tamnih oblaka i krajolika toga čudesnog otoka. Izložbu je otvorio povjesničar umjetnosti Zvonko Maković. Damir Fabijanić, jedan od vodećih hrvatskih umjetničkih fotografa, od najranijih dana u fotografiji je nadahnut morem i morskim krajolikom.

SPLIT - U Splitu je sinoć u obnovljenu prostoru Stare gradske vijećnice na Pjaci otvorena izložba 200 najljepših izložaka iz Muzeja "Marton", privatnoga samoborskog muzeja kolekcionara Veljka Martona. Izložbu je u nazočnosti brojnih Splićana, samoborskoga gradonačelnika Dubravka Filipeca, nadbiskupa splitsko-makarskog Marina Barišića, župana Ante Sanadera, otvorio splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić. "Dojam je čudesan, ovo je sjajan početak obnovljene vijećnice kao novoga muzejskog prostora. To je prva izložba u njoj, a vrlo je bitna jer je izložen najljepši dio izvanredne privatne zbirke predmeta koji su pripadali europskoj aristrokaciji u 18. i 19. stoljeću", kazao je gradonačelnik Puljić.

ZAGREB - Knjiga "Doba 'krugovaša' - Ljetopis hrvatske radiodrame od 1964. do 1968." Nikole Vončine, u kojoj autor obrađuje najplodnije razdoblje u 80-godišnjoj povijesti hrvatske radiodrame, predstavljena je sinoć u Društvu hrvatskih književnika u zagrebu. Knjiga donosi sedam drama šest hrvatskih autora, koje do sada nisu bile objavljene u tiskanu obliku - Vlade Gotovca, Ivice Ivanca, Petra Šegedina, Josipa Pupačića, Zvonimira Majdaka i Slavka Mihalića. Riječ je o "krugovašima" - piscima i dramatičarima koji su se okupljali oko časopisa "Krugovi", a Vončina je njihove, u raznim pregledima često zaboravljane, radiodrame pronašao u arhivu Dramskog programa Hrvatskoga radija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙