FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karikature Gadafija u Bugarskoj naljutile Tripoli

SOFIJA, 3. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Karikature libijskog čelnikaMoamera Gadafija koje je u srijedu objavio bugarski dnevni list,izazvale su oštro negodovanje Tripolija, uoči važnog suđenja bugarskimbolničarkama zatočenim u Libiji koje će se početi 11. svibnja.
SOFIJA, 3. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Karikature libijskog čelnika Moamera Gadafija koje je u srijedu objavio bugarski dnevni list, izazvale su oštro negodovanje Tripolija, uoči važnog suđenja bugarskim bolničarkama zatočenim u Libiji koje će se početi 11. svibnja.

Dvanaest crteža objavljenih u dnevnom listu "Novinar" kojima se ismijava Moamer Gadafi i libijsko pravosuđe treba pomoći libijskom vođi da "shvati koliko je besmisleno suđenje" pokrenuto protiv pet bugarskih bolničarki i palestinskog liječnika, objavio je bugarski list.

Libijsko veleposlanstvo u Sofiji poslalo je prosvjednu notu u kojoj karikature ocjenjuje "ponižavajućima i uvredljivima", dodajući da "provokacije i kratkovidni postupci nisu u interesu dvaju prijateljskih naroda i bilateralnih veza koje su se nedavno počele razvijati u pozitivnom smjeru."

Na karikaturama je Gadafi prikazan s đavoljim trozupcem u ruci kako stoji pokraj velikog kotla u kojem se kuhaju bolničarke.

Pet bugarskih bolničarki i palestinskog liječnika tereti se da su svjesno zarazili virusom HIV-a 426 libijske djece u bolnici u Bengaziju, na sjeveru Libije, gdje su radili.

Sedam godina su proveli u zatvoru i prvotno bili osuđeni na smrt, ali će im novo suđenje početi 11. svibnja, budući da je libijski Vrhovni sud u prosincu poništio prvostupanjsku presudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙