FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libija: 11. svibnja počinje novo suđenje bugarskim bolničarkama

SOFIJA, 22. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Libijski će sud 11. svibnjapočeti novi sudski proces protiv šest bugarskih medicinskih sestara ipalestinskog liječnika optuženih da su u bolnici u Bengaziju namjernozarazili više od četiri stotine libijske djece virusom HIV-a,izvijestilo je u subotu bugarsko ministarstvo vanjskih poslova.
SOFIJA, 22. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Libijski će sud 11. svibnja početi novi sudski proces protiv šest bugarskih medicinskih sestara i palestinskog liječnika optuženih da su u bolnici u Bengaziju namjerno zarazili više od četiri stotine libijske djece virusom HIV-a, izvijestilo je u subotu bugarsko ministarstvo vanjskih poslova.

"Novi sudski proces počet će 11. svibnja u Tripoliju. To su nam potvrdile libijske vlasti", rekao je glasnogovornik bugarskog ministarstva vanjskih poslova Dimitar Sančev.

Libijski Vrhovni sud u prosincu prošle godine ukinuo je smrtne kazne bugarskim medicinskim sestrama i palestinskom liječniku na koje ih je osudio niži sud 2004. godine. U zatvoru u Bengaziju nalaze se od 1999. godine.

Bugarska, EU i Sjedinjene Države smatraju da su bugarske bolničarke nedužne i da je njihovo priznanje krivnje iznuđeno mučenjem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙