FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zatvorena birališta na predsjedničkim izborima u Čadu

N'DJAMENA, 3. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Birališta na predsjedničkimizborima u Čadu, koje je bojkotirala oporba i na kojima najvišeizgleda ima sadašnji predsjednik Idriss Deby Itno, zatvorena su usrijedu navečer.
N'DJAMENA, 3. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Birališta na predsjedničkim izborima u Čadu, koje je bojkotirala oporba i na kojima najviše izgleda ima sadašnji predsjednik Idriss Deby Itno, zatvorena su u srijedu navečer.

Glasovanje je počelo oko 7.00 sati (6.00 sati po srednjoeuropskom vremenu) i završilo se bez većih izgreda, unatoč prijetnjama pobunjenika da će omesti tijek izbora.

Prebrojavanje glasova počelo je odmah nakon zatvaranja birališta, ali se privremeni rezultati ne očekuju prije 14. svibnja. Bude li trebalo, drugi krug će se održati 8. lipnja.

Premda su izbori prošli mirno, čini se da odaziv birača, kojih je u Čadu 5,8 milijuna, nije bio velik, posebice u N'Djameni, javlja novinar AFP-a.

Oporba koja je 2005. bojkotirala ustavni referendum kojim je Idrissu Debyju (54) omogućeno da se kandidira za treći petogodišnji mandat, ovaj put nije imala kandidata i pozvala je birače da ostanu kod kuće.

Predsjednik Deby koji je na vlast došao 1990. vojnim pučem, a ponovno je izabran 2001., natjecao se s četvoricom slabijih kandidata: dvama ministrima, bivšim premijerom i političkim početnikom koji nije poznat široj javnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙