FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena birališta u Čadu

N'DJAMENA, 3. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Birališta u Čadu otvorenasu u srijedu ujutro uz slab odaziv birača, a unatoč pobunjeničkojprijetnji nasiljem i oporbenome bojkotu, očekuje se da predsjednikIdriss Deby ostane na vlasti.
N'DJAMENA, 3. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Birališta u Čadu otvorena su u srijedu ujutro uz slab odaziv birača, a unatoč pobunjeničkoj prijetnji nasiljem i oporbenome bojkotu, očekuje se da predsjednik Idriss Deby ostane na vlasti.

Deby je bivši vojni zapovjednik koji je 1990. preuzeo nadzor nad tom bivšom francuskom kolonijom, a onda pobijedio na izborima 1996. i 2001. Očekuje se da dobije i treći petogodišnji mandat jer među četvoricom protukandidata, uglavnom vladinih saveznika, nema ozbiljnijega protivnika.

Njegovi pristaše tvrde da je on jamac stabilnosti i da će spriječiti prelijevanje sukoba iz susjednoga Darfura u Sudanu. Deby optužuje sudanske vlasti da ga žele svrgnuti.

Kritičari kažu da je njegova, sad već gotovo 16-godišnja vladavina obilježena korupcijom i diktaturom.

Birališta u toj državi središnje Afrike otvorila su se u u 7.00 po lokalnom vremenu, ali na njima se u N'Djameni dosad pojavila samo šačica ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙