FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snažan potres u južnom Pacifiku, upozorenje od tsunamija za Fidži i Novi Zeland

LOS ANGELES, 3. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Snažan potres jakosti 8stupnjeva po Richteru pogodio je u četvrtak ujutro po mjesnom vremenupodručje na jugu Tihog oceana, u blizini otočja Tonga, priopćilo je usrijedu američko središte za geološka istraživanja (USGC), zbog čegaje oglašeno upozorenje od mogućeg tsunamija za Fidži i Novi Zeland.
LOS ANGELES, 3. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Snažan potres jakosti 8 stupnjeva po Richteru pogodio je u četvrtak ujutro po mjesnom vremenu područje na jugu Tihog oceana, u blizini otočja Tonga, priopćilo je u srijedu američko središte za geološka istraživanja (USGC), zbog čega je oglašeno upozorenje od mogućeg tsunamija za Fidži i Novi Zeland.

USGC je ocijenio da je riječ o "velikom" potresu. Njegov je epicentar 155 km južno od otoka Neiafu i 160 km sjeveroistočno od Nuku Alofe, najvećeg otoka u kraljevini Tonga, priopćeno je.

Epicentar je bio 16 km ispod zemljine kore.

Tonga se nalazi 1.770 km sjeverno od Novog Zelanda.

Nakon potresa oglašena je uzbuna za tsunami za područje Novog Zelanda i za otočje Fidži, doznaje se od Središta za obavješćivanje o tsunamiju za Pacifik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙