FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koštunica: Otkriti Mladića tehničko je pitanje

Beograd, 3. svibnja 2006. (Hina) - Srbijanski premijer VojislavKoštunica izjavio je u srijedu da je cijela mreža pomagača odbjeglogahaškog optuženika Ratka Mladića otkrivena, da se on skriva sam, te daje otkrivanje mjesta gdje se nalazi pitanje "tehničke naravi".
Beograd, 3. svibnja 2006. (Hina) - Srbijanski premijer Vojislav Koštunica izjavio je u srijedu da je cijela mreža pomagača odbjegloga haškog optuženika Ratka Mladića otkrivena, da se on skriva sam, te da je otkrivanje mjesta gdje se nalazi pitanje "tehničke naravi".

"Građani Srbije trebaju znati da je Vlada činila apsolutno sve što je u njezinoj moći da Ratko Mladić konačno ode u Den Haag", naveo je Koštunica u priopćenju za javnost nakon odluke iz Bruxellesa o odgodi pregovora EU s Srbijom i Crnom Gorom.

Pridruživanje Europskoj uniji jedan je od najviših prioriteta vlade i "jedini razlog što se pregovori odgađaju je to što Mladić nije u Haagu", navodi se u priopćenju.

"Za sve bi bilo najbolje da i Ratko Mladić slijedi primjer ostalih časnika i ode u Haag", ocijenio je Koštunica te dodao da bivši vojni lider bosanskih Srba "skrivanjem nanosi tešku štetu državnim i nacionalnim interesima".

Koštunica iznosi i stajalište da bi bilo bolje ne odgađati pregovore s obzirom na to da je srbijanska vlada učinila sve što je mogla.

"Odgodom (pregovora) dolazimo u neprirodnu situaciju da interesi čitave jedne zemlje budu ugroženi zbog jednog čovjeka. Ali kako je takva odluka već donijeta, na nama je da i u ovim nepovoljnim okolnostima pronađemo rješenje", naveo je srbijanski premijer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙